Politikai Dühöngő

Minden olyan kérdés, ami egy normális embert irritál és idegesit ebben az országban.

Címkék

budapest (1) fidesz (1) költségvetés (1) metro (1) mszp (1) politika (3) reklám (1)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Orbán Viktor: Befagyasztjuk a költségvetési kiadásokat, ha hatalomra kerülünk

2008.01.24. 16:04 | Nyugdijas | Szólj hozzá!

Orbán Viktor nem is olyan régen azt a kijelentést tette, hogy  "ha hatalomra kerülünk befagyasztjuka költségvetési kiadásokat". Először amikor hallottam ezt a mondatrészt nem is gondolkodtam el a tartalmán, automatikusan arra gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy megszüntetik a felesleges pénzkiadásokat, takarékosabbá teszik az államigazgatást, és így tovább.
 
Viszont miután jobban végiggondoltam a dolgot az alábbi nagyon fontos kérdések - a teljesség igénye nélkül - fogalmazódtak meg bennem:
    - a nyugdíjakat is befagyasztják? Ez rosszabb mint amit korábban csináltak
    - az egészségügyi kiadásokat is befagyasztják?
    -Megállítják a családi pótlék és gyermek támogatások legalább inflációkövető emelését?

Lehetne még sorolni tovább a kérdéseket, de azt hiszem nem érdemes. Egy a biztos, hogy az ország elég nagy slamasztikában van, tehát mindegy, hogy ki kerül hatalomra az állami kiadásokat csökkenteni kell. Igaz az még nem jutott eszébe senkinek, hogy úgy is lehetne javítani a helyzeten, ha a bevételeket növelnék: Természetesen nem az adók emelésére gondolok, hanem az állami vállalatok nyereségessé tételére, vagy az állam nyereséges vállalkozásokban való részvételére. Erre azonban nincs remény, mert a politikai elit azt ami esetleg nyereséges, vagy nyerreségessé tehető azonnal privatizálja. Röhej. A BKV-nál megbukott ABA Botond most a MÁV-nál folytatja áldásos tevékenységét, ahelyett, hogy állami vállalat közelébe se engednék soha többé.Hogyan lehet jutalmat fizetni amikor a cég csődközelbe van? Miért nem mondják az állami vállalatok vezetőinek, hogy a jutalmatok a vállalati nyereség 5-10 %-a. Mindjárt más lenne a gyerek fekvése. A  válasz egyszerű: Nem a szakértelem, hanem a politikai hovatartozás és hűség a beosztások osztogatásának feltétele.

Címkék: politika fidesz költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://polduhongo.blog.hu/api/trackback/id/tr26310143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása